Meny

torsdag 24. januar 2013

Hjemmelaget salsa og tacokrydder


Vil gjerne dele en oppskrift på salsa og tacokrydder som jeg bruker når jeg lager taco. Salsaen passer også veldig godt til dipping av nachoships som kveldskos etter middagen.


Tacokrydder:

2 ts spisskummen
1 ts salt
1/2 ts pepper
1/2 ts chilipulver
1/4 ts kajennepepperer
1/2 ts malt koriander
2 fedd hvitløk

Start med å steke kjøttdeigen. Når kjøttet er ferdig stekt tar du i krydderet, presser hvitløken og blander alt godt. Rør om i ca 1/2 minutt. Tilsett 1/2 dl vann og la det koke til vannet har fordampet. Smak på kjøttdeigen og tilsett mer krydder etter smak og behag. Deretter er kjøttdeigen klar for servering.


Salsa:

1 boks hakkede tomater
3 ss tomat puré
1/2 ts salt
1/4 ts pepper
1 løk
2 fedd hvitløk
et dryss spisskummen
1/2 ts chili (eller mer, smak deg frem hvor sterkt du vil ha det)
noen biter finhakket jalapenos etter smak og behag

Ha tomater på boks og tomatpuré i en foodprosessor og kjør til blandingen er glatt og fin. Ta den ut og i en bolle. Finhakk løk og jalapenos og tilsett tomatsausen. Presshvitløk og ha i krydderet. Bland godt. Klar for servering!

Jeg blir glad for tilbakemeldinger :)

Legg inn en kommentar