Meny

mandag 11. februar 2013

Den beste glutenfrie viltsausen


Dette er en supergod og fyldig viltsaus som passer til både hjort, elg, rein og annet storfe.

Da jeg er så heldig å ha en far som driver med jakt får jeg ofte både elgkjøtt og hjortekjøtt i hus og med så godt kjøtt må jo også tilbehøret være perfekt! En god vitsaus setter prikken over i'en når man skal kose seg med en god biffmiddag og her kommer min oppskrift på en glutenfri viltsaus som får smaksløkene til å ta gå i bane!

Ingredienser til to personer:
3 ss smør (gjerne meierismør)
3 ss glutenfritt mel (jeg brukte Toro fin melmix)
ca 5 dl vann utblandet med okse buljongterning
1 boks fløte (kremfløte for ekstra fyldig saus)
2 skiver brunost helst gudbransdalsost
3 ss tyttebærsyltetøy
Salt og pepper
1/2 ts rosmarin
1/2 ts timian


Gjør alle ingrediensene klare på forhånd. Smelt smøret i en liten kjele. Skru ned varmen til middels og ha i melet mens du visper godt. Nå skal alt bli ganske tykt.Rør rundt i ca 30 sekunder eller lengre til melblandingen blir litt brun. Pass på at det ikke svir seg, men melblandingen skal bli brun hvis ikke blir sausen hvit og det er litt kjedelig med hvit viltsaus... 

Hell i vann utblandet med buljongterning litt og litt mens du rører godt for hver gang. Se sausen litt ann og tilsett mer vann om den er for tykk helt til den får passe konsistens. Blir den for flytende så bare la den koke litt ekstra for da blir den tykk igjen.

Tilsett resten av ingrediensene og smak deg litt frem til hva du selv liker. 

2 kommentarer:

  1. Denne er veldig god! Like bra som vanlig viltsaus :) Enkel å lage. Bra oppskrift!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for hyggelig tilbakemelding. :) Så bra du likte den!

      Slett