Meny

torsdag 29. november 2012

Glutenfrie grove frokostvafler



Det er tidlig om morgenen og lukten av nystekte vafler brer seg i leiligheten. På kjøkkenbenken står to kopper te og trekker mens stabelen av vafler stadig vokser i høyden. Tøflene subber frem og tilbake mens syltetøy og brunost settes frem. Katten vår kommer luskende og krøller seg sammen til en liten ball på kjøkkengulvet mens hun kikker på matmor som fornøyd fyller røre i vaffeljernet. En helt vanlig søndagsmorgen, med andre ord!




Nok til frokost for 2 personer:
2 egg
ca 1/2 kartong melk
mel (jeg brukte både Toro grov melblanding og Semper mix med fiber eller annen grov melblanding)
1 ts bakepulver
2 ss smør
1/2 ts salt


Ta frem vaffeljernet og sett denne på. Ta frem en liten panne og smelt smøret på svak varme. Mens smøret smelter, knuser du 2 egg i en bolle og visper godt. Tilsett ca 1/2 kartong med melk og rør godt om. Tilsett mel, bakepulver og salt. Kluet her er å tilsette så mye mel at røren akkurat blir litt tykk og ikke rennende. Det blir de perfekte vaflene! Er røren for tynn blir vaflene veldig myke og rå inni. Er røren for tykk blir vaflene harde og tørre. Er du i tvil så stek en prøvevaffel, smak på den når den har avkjølt litt, så er det enklere å se om røren er perfekt. Ha i det smeltede smøret helt til slutt. Bland godt sammen og hell røren i vaffeljernet. La vaflene avkjøles på en rist mens du steker resten. Server med all slags pålegg! Alt passer til disse supergode vaflene.




Lykke til :)




Jeg blir glad for tilbakemeldinger :)

Legg inn en kommentar