Meny

lørdag 19. januar 2013

Glutenfri wok


Wok er noe som ofte går igjen hjemme hos meg. Det er utrolig raskt å lage, inneholder mye grønnsaker og smaker veldig godt! Her kommer noen gode tips.


Grønnsaker:
Jeg pleier å dele inn grønnsakene i to ulike grupper; de som skal wokkes lenge og de som man tilfører mot slutten som bare skal varmes. Woker man disse grønnsakene for lenge mister de konsistensen og blir vasne og ikke så veldig gode. Wokgrønnsaker skal ha fast konsistens! :) Om du ikke liker å ha mye grønnsaker i kjøleskapet eller av en eller annen rar grunn helst ønsker en pose med frosne grønnsaker så er det bare å bruke det. Det er ikke noe galt med frosne grønnsaker. Men vær ops på at det ofte blir litt vann i panna og at den blir kald når du hiver oppi de frosne grønnsakene.


Wokke lenge:
Brokoli
Gulrøtter
Vannkastanjer
Sopp
Minimais
Bambusskudd

Bare varmes:
Paprika
Sukkererter
Bønnespirer
Purre
Rødløk
Bønner (myke fra boks)


Kjøtt:
Ikke vær redd for å bruke noe annet enn kylling. Jeg er faktisk ikke så glad i å bruke kylling i wok fordi den henger seg så ekstremt fast i wokpanna mi (smijernspanne). Da steker jeg den i en vanlig stekepanne først for å tilsette i wokpanna tilslutt. Biff strimler er vi veldig glad i og svinekjøtt i strimler passer perfekt i wok. Scampi er også godt men vær ops på at du kjøper miljøvennlig scampi!


Tilbehør:
Server med ris, glassnudler eller risnudler.


Saus:
Jeg har laget et eget innlegg for hjemmelagede woksauser. Den finner du her. Bare husk å bytte ut soyasaus med glutenfri soyasaus!

Fremgangsmåte:
Alle kan vel lage wok, eller? Her er en enkel fremgangsmåte som aldri slår feil.

1. Kutt opp kjøttet og grønnsakene. Del grønnsakene inn i kategorier, som beskrevet over, på to tallerkner.

2. Varm opp wokpannen eller en stor stekepanne og ha i olje. Det er viktig at wokpanna er skikkelig varm! Lager du mye mat så er det lureste å steke litt og litt så ikke temperaturen blir lav i pannen. Tilsett mer olje etter behov.

3. Stek kjøttet først. Ta det ut og sett til side. Deretter stek gønnsakene. Pass på og ikke ha for mye i panna om gangen. Når kjøttet og grønnsakene som tar lengst tid å wokke er ferdige kan alt blandes sammen og grønnsakene som bare skal wokkes litt tilsettes. Rør rundt i ca 1/2 minutt.

4. Tilsett sausen. For oppskrift trykk her. OBS: husk at soyasaus inneholder gluten så bruk glutenfri soyasaus!

5. Tilsett nudlene. Bland godt og server.6 kommentarer:

 1. Hvor har du kjøpt og hvilket merke er det glassnudlene? Jeg har brukt risnudler og de blir bare blanke, seige og klissete.....

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg bruker Santa Maria glassnudler. De er i hvertfall veldig gode. :) Har kjøpt de på Meny.

   Slett
 2. Men det er ikke glassnudler du har på bildet ?

  SvarSlett
 3. Men det er ikke glassnudler du har på bildet ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei dessverre ikke.. Bilde er gammelt, men skal bli oppdatert så fort jeg husker å ta bilde neste gang jeg woker :) Jeg er nemlig veldig sulten og veldig glemsk når jeg lager mat :)

   Slett
  2. Da er bilde oppdatert! :)

   Slett