Meny

onsdag 30. januar 2013

Glutenfrie polarbrød
Jeg fikk for ikke så lenge siden en oppskrift på noen svært saftige og gode polarbrød fra min barndomsvenninne Jorunn. Disse var helt utrolig gode og kan virkelig anbefales! Jeg har allerede bakt disse flere ganger og de kan også brukes som pizzabunn.


Oppskriften er hentet fra kokeboken "Glutenfri mat sundt og godt" av Else Lill Munter Rolfsen og Ruth Solheim Aag.

Ingredienser:
5 dl kefir
1 ss fiberhusk
1 pk gjær
2 ss lys sirup
1 ts salt
1/2 dl olje
1 egg
1/2 ts natron
30 gram sesamfrø
450g semper grov melmix
100g Jyttemel (blå pakke)
100g semper fin mix/ toro fin melmix

Lunk kefirmelken fingervarm på svak varme, og løs gjær, fiberhusk, natron, sirup og salt opp i den. Trekk gryten raskt fra platen. visp tilslutt inn et egg i væsken og ha den over i eltemaskinen.Tilsett sesamfrø, meltypene og til slutt oljen, og elt deigen godt sammen (5 min i maskin). Fordel deigen i 10 - 12 emner på bakeplater(husk bakepapir) med slikkepott og la de hvile til de får en hinne (ca 15 minutter). Ta olje på hendene og trill dem til boller og klem dem flate på bakeplaten. (14 - 15 cm i diameter) Prikk dem med gaffel. Pensles med olje, men bruker du rikelig når du triller dem ut slipper du å ha hendene fulle av deig også pensles de samtidig.
Stekes på 225 grader i ca 10 minutter midt i ovnen.

5 kommentarer:

 1. De første seks er i ovnen her nå. Må si at jeg synes deigen var kjempegod å jobbe med. Var ikke klissete i det hele tatt og den var enkel å forme :) Satser på at samboeren godkjenner smaken når han kommer hjem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Så hyggelig å høre at du har laget polarbrødene. :) Både min samboer og jeg synes de er kjempegode, så de faller nok helt sikkert i smak hos din samboer også :D

   Slett
 2. Skal dei ikkje heve???

  SvarSlett
  Svar
  1. Nei, men har tenkt på det samme og synes det er litt rart. Siden de blir bra har jeg ikke brydd meg så mye med hvorfor. Skal prøve neste gang for å se om det blir noen forskjell.

   Slett
  2. Har du forsøkt å heve dem? Ble de bedre? På forhånd takk. :)

   Slett