Oppskrift nok til to langpanner med pizza:
1 boks hermetiske tomater
1 glass tomatpuré
1 løk
2-3 fedd hvitløk
1/2 ts sukker
1 ss provancekrydder
smak til med salt og pepper
Hiv alle ingrediensene i en blender/kjøkkenmaskin og kjør til alt har blitt en jevn saus. Har du ikke kjøkkenmaskin? Hell tomatene i en sil og klem alle tomatene og juicen igjennom. På denne måten slipper du store tomatrester og frø i sausen. Finhakk løk og hvitløk og tilsett sammen med resten av ingrediensene.
Den her er også veldig god med litt chili, basilikum eller oregano :)
SvarSlettGodt tips! :) Et annet tips er å lage mye om gangen. Jeg tripler oppskriften (3 bokser tomat og 2 bokser tomatpuré) og da hiver jeg i en chili med frø pluss feks frisk basilikum. Deretter fryser jeg ned i passe små beholdere til pizzasaus, pastasus, og base for å lage salsa. Sparer mye tid i hverdagen :)
SvarSlett