Meny

fredag 30. november 2012

Hjemmelaget pizzasaus


Ingenting slår hjemmelaget pizzasaus så lag mye mye mye og frys ned! Den holder lenge i fryseren og er en perfekt basis for alle slags tomatsauser som salsa, pastasaus osv..


Oppskrift nok til to langpanner med pizza:
1 boks hermetiske tomater
1 glass tomatpuré
1 løk
2-3 fedd hvitløk
1/2 ts sukker
1 ss provancekrydder
smak til med salt og pepper

Hiv alle ingrediensene i en blender/kjøkkenmaskin og kjør til alt har blitt en jevn saus. Har du ikke kjøkkenmaskin? Hell tomatene i en sil og klem alle tomatene og juicen igjennom. På denne måten slipper du store tomatrester og frø i sausen. Finhakk løk og hvitløk og tilsett sammen med resten av ingrediensene.

2 kommentarer:

  1. Den her er også veldig god med litt chili, basilikum eller oregano :)

    SvarSlett
  2. Godt tips! :) Et annet tips er å lage mye om gangen. Jeg tripler oppskriften (3 bokser tomat og 2 bokser tomatpuré) og da hiver jeg i en chili med frø pluss feks frisk basilikum. Deretter fryser jeg ned i passe små beholdere til pizzasaus, pastasus, og base for å lage salsa. Sparer mye tid i hverdagen :)

    SvarSlett