Meny

lørdag 1. desember 2012

Glutenfri innbakt pizzaI dag er det bakedag og innbakt pizza står for tur! Her skal det lages mange, fryses ned og nytes til lunsj utover uka. Nam nam! :)


Det du trenger til 4 innbakte pizza er:
1 pose toro grov melblanding 
3 dl vann
1/2 pakke gjær
1/2 ts salt
1 ts provanskrydder
1 ss olivenolje
Fyll etter ønske

Ha posen med mel i en bakebolle. Bland tørrgjær, salt og krydder i melet. Ha i fingervarmt vann og olje og bland alt sammen til en deig. Sett deigen til heving på et lunt sted i ca 30 minutter.

Mens deigen hever forbereder du fyllet. Jeg har gått for pepperoni og ananas i to og kjøttdeig med løk og sopp i de siste to.

Når deigen er ferdig hevet setter du ovnen på 225 grader. Ta frem et brett og legg på et bakepapir.Ta 1/4 av deigen og bak den ut i en oval sirkel/rektangel på bakepapiret. Pass alltid på at du klarer å løfte i hvertfall halvdelen av deigen. Når leiven er ferdig kjevlet legger du fyll på midten av den ene halvparten. Deretter bretter du andre halvparten over og bretter kantene godt sammen. Pensle med olivenolje. Deretter gjør du det samme med enda en deigbit og steker to og to omgangen i 10 minutter midt i ovnen. Avkjøl på rist.

2 kommentarer:

  1. Fantastisk! Denne prøves ut as we speak :)

    SvarSlett
  2. Så flott! :) Håper det falt i smak. Mine forduftet fort så her må det bakes mer!

    SvarSlett