Meny

lørdag 8. februar 2014

Pasta med stekt aubergin og tomatsaus


Det tar litt tid å tilberede auberginer men godt blir det!


Ingredienser til to personer:
Glutenfri pasta
2 auberginer
1 boks hakkede tomater
2-3 ss tomatpure
1 løk
2 fedd hvitløk
1 chili
Sukker
En boks mat youghurt
En potte frisk koriander
Salt og pepper
Olje til steking

Skjær opp auberginen i skiver og legg de på et fat. Strø over salt og la de ligge i 30 min til all den bitre saften kommer ut av auberginen. Skyll auberginskivene godt i vann og la de tøkre litt på tørkepapir.
Når man steker aubergin så er det viktig å tenke på at de suger til seg olje som en svamp! Jeg liker derfor best å bruke en god stekepanne med non stick belegg også sprayer jeg auberginskivene litt med olje fra en oljespray. Stek de i puljer på middels høy varme til de blir brune på begge sider.

Kok pasta som annvist på pakken.

Lag tomatsaus ved å bruke en stavmikser eller en foodprocessor. Ha boksen med tomat, tomatpuré, hvitløk og litt av korianderen i beholderen og kjør til alt er blitt en fin saus. Hakk chilien og tilsett sausen. Smak til med salt, pepper og ca 1/2 ts sukker.

Skrell og hakk opp løk.Stek løken, i en kjele eller en annen stekepanne, til den blir blank og tilsett tomatsausen. Rør godt om og la det småkoke noen minutter.

Legg tilbake alle auberginskivene i stekepannen og hell tomatsausen over. Rist litt på stekepanna men ikke rot rundt for da blir auberginskivene ødelagt.

Spises med pasta, yoghurt naturell og masse frisk koriander på toppen.

Jeg blir glad for tilbakemeldinger :)

Legg inn en kommentar